Copyright © 2012 by "Clair Bouman" 
dogsloyalty.com
Puur Natuur

Nederland staat wel bekend als een echt hondenland. Vele honden verrijken onze huiskamers. We ondervinden veel plezier en steun van onze huisdieren en delen lief en leed met hen.
Niets is ons te dol en het liefste geven we onze laatste cent voor hen uit aan voeding, verzorging en medische zorg.
Ook aan opleidingen en begeleiding bij de opvoeding, wordt tegenwoordig veel aandacht besteed. Het volgen van een cursus of het krijgen van privéles voor onze trouwe viervoeter de hond, is niet meer uit ons dagelijks beeld weg te denken.
Via de media ( televisie en internet) worden we overladen met de nodige informatie en tips.
Een van de meest populaire programma’s op dit moment is Cesar Millan, The Dog Whisperer.
Vanuit een puur natuurlijk gevoel, begeleidt hij mensen en hun honden om gedragsproblemen onder controle te krijgen.               

Door terug te gaan naar de natuur, kan men zich in praktisch elke hond én baas inleven en leert de mens om kalm en assertief te zijn en een goede leider voor zijn hond te worden.
De kracht zit in hele simpele zaken zoals: eerst beweging - dan discipline - en daarna komt affectie. Een volgorde die wij als hondenbezitters nog weleens vergeten.
Ook leert de hond weer volgens een natuurlijk patroon te leven: eerst neus gebruiken, daarna ogen en als laatste de oren. Soms is het nodig om te begrijpen voor welk doel een bepaald ras gefokt is en de hond deze functie weer te laten uitvoeren om in balans te komen, zoals b.v. schapendrijven of jagen.